PLOOIJ: 'VERSTAPPEN ERNSTIG IN GESPREK MET MERCEDES OVER SWITCH'

Het is een slecht bewaard geheim dat Max Verstappen inmiddels gesproken heeft met Mercedes over een mogelijke overstap. Zelf beweert de Red Bull Racing-coureur dat er op dit moment geen aanleiding is om te vertrekken bij Red Bull Racing, maar volgens Jack Plooij zijn de gesprekken met het team van Toto Wolff 'toch wel heel serieus'.

In de ochtendshow van 538 zegt Plooij namelijk: "Wat wel leuk is om met jullie te delen, is dat Max Verstappen toch heel ernstig in gesprek is om een switch te maken naar Mercedes." Gevraagd of dat echt gaat gebeuren, antwoordt hij: "Dat is toch wel heel serieus."

De Ziggo Sport-analist weet te melden dat dat komt door Jim Ratcliffe. De Britse miljardair is sinds kort kort eigenaar van het Manchester United van Erik ten Hag, maar hij heeft ook een flinke vinger in de pap bij Mercedes. "Hij zit hier achter. Hij heeft gezegd: we gaan alles uit de kast trekken om die Verstappen naar ons toe te halen. En James is, voor de mensen die het niet weten, grootaandeelhouder van INEOS en INEOS is weer een sponsor van Mercedes."

Mercedes wil in '26 terugkeren aan de top

De reden dat Verstappen op dit moment praat met Mercedes is niet omdat de Duitse formatie op dit moment beschikt over een winnende bolide, maar omdat dat vanaf 2026 wel weer het geval zou kunnen zijn. Op dat moment doen er nieuwe reglementen - voor zowel chassis als motor - hun intrede in de Formule 1 en dat is voor Mercedes de uitgelezen kans om weer voor wereldtitels te kunnen gaan vechten.

"Alle teams zijn bezig met het bouwen van nieuwe motoren voor de nieuwe regels. Er is één team in de geschiedenis van de Formule 1, die dat altijd het beste heeft gedaan: Mercedes. Want Mercedes kan een beetje stiekem om de budgetcap heen zeggen: 'Nee, dat onderzoek naar die motor hoort niet in de budgetcap, dat hoort bij onze andere motoren.' Want zij zijn fabrikant", legt Plooij uit.

'The Silver Arrows' kunnen dus een beetje goochelen met getallen. "Zij kunnen met hun geld alle kantjes op, die kunnen over het randje leunen. En ze kunnen dus een bom van een motor bouwen en als ze dat aan Verstappen kunnen laten zien, dan gaat Verstappen dus voor de beste motor, voor de beste kansen om weer wereldkampioen te worden in '26."

Verstappen al rond met Mercedes?

Verstappen kan naar verluidt een gigantisch salaris opstrijken bij Mercedes, maar geld is niet de drijfveer. "Ik denk zeker te weten dat dat niet zo is. Het is tof, maar niet het belangrijkste. Het enige wat Verstappen wil is een winnende auto." Berichten dat een deal al in kannen en kruiken zou zijn, kan Plooij niet bevestigen. "Dat heb ik ook gehoord. Maar ik kan het mij niet voorstellen, joh. Ik moet het nog even checken en mensen bellen."

Deze website wist echter - in tegenstelling tot wat Plooij vertelt - eerder te melden dat Verstappen op dit moment helemaal niet van plan is om te vertrekken naar Mercedes. De Nederlander zou echter wel een belangrijke eis hebben om te besluiten niet te vertrekken.

2024-04-20T11:07:59Z dg43tfdfdgfd